برنامه مفصل استان مازندران در گسترش تجارت با ازبکستان / سفیر ازبکستان با استقبال از برنامه های استان مازندران تمام پیشنهادهای استاندار را پذیرفت

سفیر ازبکستان که برای شرکت در افتتاحیه رویداد ساری 2022، پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو به مازندران آمده بود، با سیدمحمود حسینی پور، مقام عالی دولت در مازندران دیدار و گفتگو کرد.

بهادرعبدالله اف، در این دیدار گفت: خیلی خوشحالم که این دوره از اکو در مازندران برگزار شد و خوشحالیم که در این دوره ساری به عنوان پایتخت گردشگری انتخاب شد.

وی با بیان این که برای همکاری های دو جانبه بین مازندران و اکو بسیار مشتاقیم، افزود: هرچند از لحاظ محتوایی تاکید سران دو کشور بر ارتباط همه جانبه است.

عبدالله اف، تصریح کرد: همکاری دو کشور فقط در حوزه اقتصاد و تجارت نیست بلکه در حوزه های گردشگری، فرهنگی، امنیتی، نظامی و سیاسی نیز همکاری های بسیار خوب و مطلوبی داریم.

سفیر ازبکستان در ایران، اظهار داشت: کمیسیون مشترک همکاری ها بین ایران و ازبکستان باید شکل گیرد و ما در سفارت هر ماه به صورت جدی پیگیر این مهم هستیم؛ همکاری های دو کشور نیز به اراده‌ سیاسی دو طرف بستگی دارد که این اراده در مدیریت کلان سران کشور کاملا احساس می شود.

وی ادامه داد: استان مازندران از لحاظ اقتصادی بسیار پیشرفته است از این رو همکاری های کشور من با استان مازندران به نفع دو طرف خواهد بود. در عرصه گردشگری و کشاورزی کار برای همکاری بین ازبکستان و مازندران زیاد است.

عبدالله اف، افزود: شرکت های مازندران و ازبکستان در کنار هم می توانند رویداد های اقتصادی خوبی را رقم بزنند. اراده مدیران کشور من برای همکاری با ایران بسیار بالا است به خصوص در عرصه همکاری مشترک در جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری که واقعا مصر هستیم.

عبدالله اف، ابراز داشت: در زمینه کشت فراسرزمینی هر چقدر زمین بخواهید در اختیار شما قرار می دهیم و در این زمینه که قبلا هم اعلام کردیم‌ کاملا جدی هستیم هر چند هنوز اتفاق در خود توجهی در این زمینه رقم نخورده است.

وی ادامه داد: اکو تمام امکانات خود را در این چند ماه بسیج خواهد کرد تا خواسته های شما در حوزه گردشکری و تجاری در قالب یک کارگروه منسجم پیگیری و به اجرا برسد. در حوزه لبنیات، مازندران بسیار قدرتمند و حرفه ای است؛ بازار ازبکستان آمادگی کامل دارد تا پذیرایی محصولات مازندران به حصوص محصولات کشاورزی باشد.

من به عنوان سفیر از شما تمام قد حمایت می کنم که یک کارخانه لبنیات در ازبکستان ایجاد کنید به جای اینکه در حوزه صادرات و بروکراسی اداری و استاندارد؛ تجار مازندرانی اذیت شوند.

استاندار مازندران نیز در این دیدار گفت: در آستانه سی امین سال رابطه با ازبکستان هستیم و این نشان از دوستی دو کشور و ملت های آن دارد. مازندران ظرفیت های عظیمی دارد که میتواند در اختیار مردم خوب ازبکستان قرار دهد. مهمان نوازی مردم مازندران که زبانزد تمامی مهمامان و مسافران خارجی است بستر خوبی برای حضور گردشگران ازبک است.

وی با بیان این که متاسفانه سطح روابط مازندران با ازبکستان در حد متوسط هم نیست، میزان مبادلات ایران با ازبکستان ۵۲۰ میلیارد دلار است که عدد چشمگیری نیست، افزود:  می توانیم برای یک دوره چهار ساله تراز تجاری را به دو میلیارد دلار برسانیم که مازندران می تواند سهم عمده ای در این تراز تجاری داشته باشد.

حسینی پور اظهار داشت: محصولات کشاورزی مازندران بی نظیر در دنیا است، بیش از ۳۰ محصول خاص در حوزه کشاورزی داریم که می توانیم علاوه تامین نیاز ازبکستان انتقال تکنولوژی در این زمینه داشته باشیم. شرط تحقق اهداف تجاری ترسیم شده زمانی است که در یک بازه زمانی مشخص کارگروهی بین فعالان و تجار مازندرانی و ازبک ایجاد شود.

استاندار گفت: از ظرفیت های اکو استفاده نشده است و محدود به جلسات تشریفاتی شده است ۵ ماه تا اجلاسیه بعدی فرصت خوبی است که می توانیم در کارگروه های تخصصی تفاهم نامه های اجرایی توسعه روابط تجاری و اقتصادی را تهیه و تدوین کنیم و به امضا برسانیم.

وی با بیان این که در سطح سران‌دو کشور کاملا ارتباط خوبی وجود دارد و این تعامل می تواند به مازندران منتقل شود‌، افزود: در گذشته خط هوایی تاشکند به رامسر برقرار بود که الان نیست لذا آمادگی اتصال خط هوایی تاشکند به ساری و رامسر را داریم که یقینا در توسعه گردشگری دو کشور تاثیرگذار خواهد بود و زمینه ای برای توسعه تجارت در صادرات و واردات دو طرف خواهد شد.

استاندار ادامه داد: در حوزه نساجی صنایع متعددی داریم که می توانیم از پنبه و نخ ازبکستان بهره ببریم. در حوزه زیرساخت های عمرانی و شهرسازی نیز به دستاوردها و تجارب بسیار خوبی رسیده ایم که می توانیم با طرف ازبک به اشتراک بگذاریم. از غربی ترین تا شرقی ترین نقطه مازندران فردوگاه و بندر داریم که بهترین فرصت برای ایجاد تعامل با کشورهای منطقه به خصوص cis است.

وی ابراز داشت: تاکیدم و اصرارم بر این است که فرصت ها از بین نرود هر چه سریعتر به راه اندازی یک کارگروه مشترک اقدام کنیم.

استاندار ادامه داد: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان مازندران آماده سرمایه گذاری در ازبکستان هستند که تحقق این مهم نیازمند معرفی نماینده از طرف ازبکستان است تا پیگیر جدی تصمیمات و سیاست گذاری ها باشد.

حسینی پور در پایان گفت: در مازندران بیش از ۴ هزار نفر دانشجوی خارجی در حال تحصیل اند. می توانیم در تبادل امور آموزشی و علمی همکاری های خوبی داشته باشیم؛ مازندران پذیرای دانسجویان جوان ازبکستانی به خصوص در رشته های پزشکی خواهد بود. دانشگاه های مازندران از نظر سطح علمی با دانشگاه های تراز اروپایی برابری می کنند و فارع التحصیلان بزرگ و دانشمندی را به عرصه رسانده اند.

چاپ محتويات