استانداري مازندران

كنگره علامتين آملي در مازندران برگزار مي‌گردد

كد خبر : ۱۷۵۴ /  تاریخ انتشار:۱۵ اسفند ۱۳۸۸ /  اداره كل حوزه استاندار / اداره روابط عمومي و امور بين الملل ايميل چاپ PDF

طي پيشنهاد كمال رستمعلي، رييس اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري مبني بر برگزاري كنگره علامتين حسن‌زاده و جوادي آملي در مازندران، استاندار محترم ضمن استقبال از اين پيشنهاد دستور داد تا براي برپايي هر چه پربارتر اين مراسم، ستادي تحت عنوان ستاد برگزاري پاسداشت مقام علمي علامتين آملي به رياست معاون سياسي امنيتي استاندار تشكيل گردد كه در اين راستا اولين نشست اعضاي ستاد در روز دوشنبه 17/12/88 در استانداري برگزار خواهد شد.

كنگره علامتين آملي در مازندران برگزار مي‌گردد
كنگره علامتين آملي در مازندران برگزار مي‌گردد
 
به گزارش روابط عمومي استانداري، طي پيشنهاد كمال رستمعلي، رييس اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري مبني بر برگزاري كنگره علامتين حسن‌زاده و جوادي آملي در مازندران، استاندار محترم ضمن استقبال از اين پيشنهاد دستور داد تا براي برپايي هر چه پربارتر اين مراسم، ستادي تحت عنوان ستاد برگزاري پاسداشت مقام علمي علامتين آملي به رياست معاون سياسي امنيتي استاندار تشكيل گردد كه در اين راستا اولين نشست اعضاي ستاد در روز دوشنبه 17/12/88 در استانداري برگزار خواهد شد.
گفتني‌ست كه مديركل سياسي و انتخابات، آموزش و پژوهش، برنامه‌ريزي و بودجه، اداري و مالي، رييس روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري و مشاور استاندار در امور روحانيون، روساي دانشگاه مازندران و آموزش و پرورش استان و مديران كل صدا و سيماي مركز استان و فرهنگ و ارشاد اسلامي از جمله اعضاي اين ستاد مي‌باشند.
متن پيشنهادي رييس اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري و دبير شوراي روابط عمومي استان به استاندار محترم به شرح ذيل مي‌باشد.
محضر جناب آقاي مهندس طاهايي
 استاندار محترم مازندران

با اهداء سلام و تحيّت:
كه مازندران شهر ما ياد باد    هميشه بر و بومش آباد باد
به استحضار مي‌رساند:
- آبادي و عمران بر و بوم هر دياري، برخوردار بودن آن ديار از علم و فرهنگ و ميزان ارج نهادن دياريان به اين سرمايه و موهبت بزرگ الهي- انساني است.
- صفحات زرّين، درخشان و غرور آفريني از كتاب بزرگ ايران زمين در عرصه هاي گوناگون علمي- فرهنگي، از آن سرزميني است كه طبرستان ديروز و مازندران امروز را در پهنه‌ي جغرافيايي كشور عزيز ايران به خود اختصاص داده است.
- از همان آغاز ظهور اسلام، ساكنان اين ديار با مهر ورزيدن و دل سپردن به نام علي(عليه‌السلام)- آن بزرگ مرد عالم بشّريت – و به انگيزه حمايت و دفاع از اوّل مظلوم تاريخ، با آغوش باز، پذيراي خيل عظيم شيعيان و دوست‌داران خاندان عصمت و طهارت عليهم‌آلاف التّحيه و الثناء بوده و سراسر اين سرزمين را به عرصه‌اي امن و مطمئن براي ترويج و گسترش مذهب پاك جعفري-سلام‌الله عليه - تبديل، به گونه‌اي كه وجود زيارتگاه‌ها و مراقد از سادات علوي، فاطمي، حسني، حسيني، موسوي، رضوي و ... كه همه از ذراي منسوب به آل رسول – صلوات‌الله عليه و آله - مي‌باشند، به همراه تشكيل حكومت‌هاي شيعي در جاي جاي اين سرزمين، شاهد بر صدق مدعاست.
- در پرتو اين فضاي مصفّا و دل‌گشا، به تدريج وارستگاني چون: شيخ خليفه مازندراني- پير و مرشد سربداران-، ملّافتح الله مازندراني- داماد علّامه مجلسي-، علّامه سيّدحيدر آملي، علّامه طبرسي- صاحب احتجاح- ، علّامه ابن شهرآشوب مازندراني- صاحب مناقب آل رسول-، علّامه ميرزا حسين نوري – صاحب مستمسك الوسايل-، شيخ فضل‌ا... نوري-شهيد راه فضيلت-، شيخ عبدالله مازندراني، بارفروش- روحاني و زعيم بزرگ مشروطه-، علّامه حايري مازندراني- كه سردرحوزه علميه سمنان مزّين به نام اوست-،آيت‌ا... كوهستاني- خليق به اخلاق صالحان -، علّامه شيخ محمّدتقي آملي- فقيه فيلسوف-، آيت‌ا... محمّدتقي فلسفي تنكابني- واعظ شهير و خطيب دانشمند-، آيت‌ا... ميرزا هاشم آملي- فقيه اصولي-، آيت‌ا... صالحي مازندراني-فقيه سياست دان-، آيت ا... ايّازي- عارف پاك‌باز-، و از ميان شاعران و اديبان گمنام و نام‌آور، امير پازواري- شاعر نكته‌پرداز-، طالب آملي و علي اسفندياري- نيما يوشيج - پدر شعر نو فارسي، هر يك در زمره‌ي استوانه‌هاي علم و ادب، فلسفه و حكمت و عرفان و معرفت بوده كه از خطّه‌ي سرسبز اين ديار برخاسته و در بلند قامتي و استواري، قلّه‌ي رفيع دماوند را به هماوردي طلبيده، سرانجام با جاي گرفتن بر تارك علم و عرفان، همگان را از چشمه‌ي گوارا و فيّاض برگرفته از درياي بيكران علوم الهي، سيراب نمودند.
- رودخانه‌ي جاري و پرآب اين ديار با بهره‌گيري از آبشخور موّاج علم و دانش آن اسلاف صالح، طيّ طريق نموده، هم‌اينك ميرآبي اين نهر خروشان در دستان توانمند و با كفايت دو آموزگار بزرگ، يعني: حضرات آيات، علّامه حسن‌زاده آملي و علّامه جوادي آملي- كه خداوند عمرشان را دراز گرداند و بر عدد همگنانشان بيفزايد- قرار دارد.
- شخصيت بي‌بديلشان بي‌نياز از توصيف و اهتمام اين نوشتار در تعرفه‌ي آنان، چون به مثابه‌ي زيره به كرمان بردن است، سزاوار در اجتناب از اطاله‌ي كلام مي‌باشد. لكن خوف آن است آيندگان برما خرده بگيرند كه اگر اين حضرات، جز مازندران از خطّه و اقليم ديگري بر مي‌خاستند، ترديدي نبود كه با همّت دانش دوستان آن ديار صيت شهرت آنان از گستره‌ي ايران فراتر رفته و با جايگزيني واژه‌‌ي جهان به جاي انتساب حضرات به ايران، با اتّصاف به وصف فوق به علّامه حسن زاده جهاني و علّامه جوادي جهاني، نام و شهرت آنان در زمان حيات پربار و بركتشان، پهنه‌ي گيتي را در مي‌نورديد. صد حيف كه هميشه، معاصرين از درك اهمّيت اعجوبه‌هاي زمان غافل و نسل‌هاي آينده به صرف داشتن دستي دور بر خرمن دانش آنان، آن هم به فراخور حال خود و به نمايندگي از نياكان، با برپايي مجلس بزرگداشت يك روزه، قضائاً به اداي دين به ساحت آن رادمردان تاريخ علم و انديشه مي‌پردازند.
- مستدعي‌ست مقام محترم استاندار خطّه‌ي دين‌مدار و عالم‌پرور مازندران، با اتّخاذ تدابير لازم، از هم‌اكنون مقدّمات برپايي كنگره‌اي بزرگ در نيمه‌ي اوّل سال آتي(سال1389 هجري شمسي) را تمهيد، تا علاوه بر تكريم و نكوداشت مقام و مرتبت علمي دو حكيم گرانسنگ، حضرات آيات: علّامه حسن‌زاده آملي و علّامه جوادي آملي، نام و آثار ديگر مفاخر استان، احياء، تا نشان با بركت و افتخار آميز فراهم آمدن امكان بهره‌گيري، تاسّي و الگو برداري ديگران، به‌ويژه جوانان پاك‌سرشت جوياي نام، از خلق و خوي، منش و شخصيت علمي- معنوي اين بزرگان، به‌عنوان رسمي ماندگار، به‌ نام آن دولتمرد خدمتگزار برتارك و پيشاني آينده تاريخ استان ثبت گردد.
- قطعاً مقام عالي استاندار كه خود موفق به درك محضر بزرگان علم و ادب استان بوده و مشوّق سايرين به پيروي از اين سنّت حسنه و خوشه‌چيني از باغ و بوستان معرفت آنان هستند، به‌خوبي واقفند كه برآورده شدن اين آرزو، يعني احياء و پاسداشت نام و خاطره‌ي چهره‌هاي اسوه به عنوان مواريث مشترك انساني در گوشه‌ي اين سرزمين پهناور و تمدّن‌ساز، از دغدغه‌هاي مهم رهبر فرزانه و دانش‌پرور ايران اسلامي است كه به بهانه‌هاي مختلف، به ويژه در سفرهاي استاني و در جمع اصحاب قلم و انديشه، از جمله در سفري كه شهروندان عزّتمند مازندراني افتخار ميزباني از معظم‌له را در استان داشته‌اند، بيانات راهگشا و دلنشين ايشان را در ضرورت اهتمام متوليان استان به اين امر به گوش جان شنيدند. لكن علي‌رغم گذر زمان، تاكنون اقدام بايسته‌اي در تحقق اين خواسته به عمل درنيامد.
*************************************************
تحقّق اين مهم، منوط به انجام مراحلي است . لذا پيشنهاد دارد تا با تشكيل ستاد برگزاري كنگره پاسداشت مقام علمي علّامتين آملي و آغاز به كار دبيرخانه ستاد، ضمن فراهم آوردن مقدمات برگزاري كنگره، اقدامات لازم جهت موارد ذيل تدبير شود:
- مقدمات شناسايي اسطوره‌هاي مازندران در زمينه‌هاي علم و ادب، فلسفه و حكمت، فقه و معرفت و ديگر عرصه‌هاي فرهنگ و دانش از گذشته‌هاي دور تا اكنون، شناسايي، آثار علمي و قلمي آنان فهرست و جمع‌آوري، طيّ طريق و سير و سلوك آنان در مراحل تعلّم و تعليم در ادوار زندگي فراهم،تا امكان تعرفه وشناساندن به موقع آنان به مخاطبين به نحو احسن مقدور و عملي گردد.
- در محورهاي گوناگون زندگي علمي- فرهنگي تمامي چهره‌هاي ماندگار استان- به ويژه در خصوص آثار مكتوب- فراخوان مقاله شود.
- چون گنگره به بهانه‌ي بزرگداشت دو چهره نامور موضوع اين نوشتار، برگزار خواهد شد، لذا بديهي است در خصوص حضرات آيات علامه حسن‌زاده آملي و جوادي آملي، اين مهم به نحو ويژه صورت مي‌پذيرد.
- از اساتيد دانشگاه و حوزه، شعرا، پژوهشگران و عالمان گرانقدر و چهره‌هاي علمي و فقهي از ايران و ساير كشورها جهت حضور در كنگره،سخنراني وشعرسرايي در خصوص جايگاه وشأن علمي چهره‌هاي برشمرده خصوصاً حضرات آيات علامتين، دعوت به‌عمل آيد.
- ضرورت دارد تا منابع و مآخذ علمي- پژوهشي مرتبط با موضوع در داخل و خارج كشور، جمع‌آوري و ستادي متشكل از حداقل 7 نفر از آگاهان به موضوع كنگره با بازبيني منابع و استخراج مطالب، عناوين و سرفصل موضوعاتي كه قرار است به عنوان مقاله يا سخنراني ارائه شود تعيين و تحرير و نگارش آن به مدعوين و اصحاب قلم و انديشه، پيشنهاد تا امكان بررسي مقدماتي و تعيين مقالات برتر فراهم گردد.
- كنگره با پيام رهبري معظم انقلاب اسلامي و رياست محترم جمهوري آغاز گردد. 
     تا چه قبول افتد و چه در نظر آيد.     
ارادتمند
كمال رستمعلي
رييس اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل
*******************************


منابع:
- جمع‌آوري دايره المعارف‌هاي تشيع – اسلام، ...
- كتب لغت مرجع مانند دهخدا، معين و ...
- كتب و مجلات و نشريات از سايت راجع به زندگاني چهره‌هاي استان كه تاكنون به رشته‌ي تحرير درآمده است.
- ديوان شعراي مازندراني يا ديگراني كه در وصف آنان به سرايش شعر اقدام كرده‌اند از علماء و مراجع و ...
- جهت تكميل اسامي چهره‌ها به محضر علماء مانند علّامه حسن‌زاده آملي كه خود از اشعر شعراي معاصرند و شعراي موجود و مطّلعين بر تاريخ استان مراجعه شود.

مقام معظم رهبري
بدانید عزیزان من! دست قدرت و اراده‌ى الهى، بر حسب قرائن فراوان، پشتیبان شما ملت است

آمار سايت

mod_vvisit_counterامروز۸۷
mod_vvisit_counterديروز۹۰۱۹
mod_vvisit_counterجمع۲۶۳۷۸۴۵